Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 320.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на федерација    ECU Logo

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1All India FIDE Rated RAPID Chess Open Tournament 2019,Salem; Ph: 9865164584,9600453421;PayEntryFee@www.chessfee.com;paychessentry;signinchess IND
2 Минути
2Первый этап кубка Эмилии_2019 Лига "В" RUS
4 Минути
3COGH Open 2019 U10 D Section RSA
5 Минути
4National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 18 Girls [ 2001, 2002 ] SRI
5 Минути
5National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 16 Girls [ 2003, 2004 ] SRI
5 Минути
6National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 14 Girls [ 2005, 2006 ] SRI
6 Минути
7National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 12 Girls [ 2007, 2008 ] SRI
6 Минути
8National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 10 Girls [ 2009, 2010 ] SRI
6 Минути
9National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 08 Girls [ 2011, 2012, 2013 ] SRI
7 Минути
10Bakı 4 İOEUGİŞM 20 Yanvar faciyəsinin iyirmi doqquzuncu ildönümünün qeyd edilməsi məqsədilə şahmat idman növü üzrə Blits II, III və IV dərəcələr AZE
7 Минути
11National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 18 Boys [ 2001, 2002 ] SRI
7 Минути
12National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 14 Boys [ 2005, 2006 ] SRI
8 Минути
13National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 12 Boys [ 2007, 2008 ] SRI
8 Минути
14National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 10 Boys [ 2009, 2010 ] SRI
8 Минути
15Shahid Ratna Kumar Bantawa 1st National Fide Rating Chess Tournament-2018 NEP
8 Минути
16National Youth Rapid Chess Championship 2019 - Galle Division Under 08 Boys [ 2011, 2012, 2013 ] SRI
9 Минути
17COGH Open 2019 Elite A RSA
9 Минути
18National Youth Blitz Chess Championship 2019 - Galle Division Under 18 Girls [ 2001, 2002 ] SRI
9 Минути
19National Youth Blitz Chess Championship 2019 - Galle Division Under 16 Girls [ 2003, 2004 ] SRI
10 Минути
20National Youth Blitz Chess Championship 2019 - Galle Division Under 14 Girls [ 2005, 2006 ] SRI
10 Минути
211st PUTRAJAYA INTERNATIONAL CHESS TOURNAMENT 2019 (BLITZ NON-RATED) MAS
10 Минути
22Дорога Жизни-2019 RUS
11 Минути
23Riga Technical University Open 2019 - Tournament A LAT
17 Минути
24Riga Technical University Open 2019 - Tournament B LAT
17 Минути
25Riga Technical University Open 2019 - Tournament Y LAT
17 Минути
26Riga Technical University Open 2019 - Tournament C LAT
18 Минути
27Riga Technical University Open 2019 - Tournament D LAT
18 Минути
28Riga Technical University Open 2019 - Tournament E LAT
18 Минути
29Riga Technical University Open 2019 - F Opening blitz tournament LAT
18 Минути
30Riga Technical University Open 2019 - G Rapid Open tournament LAT
19 Минути
31Riga Technical University Open 2019 - H Closing blitz tournament LAT
19 Минути
32Первенство СФО среди ветеранов по шахматам RUS
28 Минути
33AUT STMK 1819 NORD 1. Klasse Ennstal AUT
35 Минути
344.liga A22 2018/2019 SVK
35 Минути
35Lesunathan Memorial -10th TN State Level Tournament/ Ct:9524769843-9443159319 7,8,9,10,11,12,13,14,15,16-18 & Open (All Category Separately) IND
41 Минути
361er Torneo Clásico Peoneros 2019 MEX
47 Минути
37LXVIII. Szimultán Kupa A-csoport HUN
53 Минути
381st PUTRAJAYA INTERNATIONAL CHESS TOURNAMENT 2019 (CLASSICAL FIDE RATED) MAS
56 Минути
39V-ти Детски турнир " За буквите" 17.02.2019 г.- Кюстендил BUL
1 Часови
408 th Bogomil Andonov Memorial - 10.03.2019 g. - Kustendil BUL
1 Часови
41Segunda Fase del Campeonato Nacional de Ajedrez 2019- FENANIC NCA
1 Часови 12 мин.
42LIGA TITANES MEX
1 Часови 26 мин.
43LIGA GLADIADORES MEX
1 Часови 36 мин.
44LIGA ESPARTANOS MEX
1 Часови 37 мин.
452019年第三届"博弈杯"中国青少年国际象棋国际公开赛 男子候补大师组 CHN
1 Часови 37 мин.
462019年第三届"博弈杯"中国青少年国际象棋国际公开赛 男子一级组 CHN
1 Часови 39 мин.
472019年第三届"博弈杯"中国青少年国际象棋国际公开赛 女子候补大师组 CHN
1 Часови 40 мин.
48"Boyi Cup"China Youth Chess International Open Tournament 2019 Group B CHN
1 Часови 43 мин.
49"Boyi Cup"China Youth Chess International Open Tournament 2019 Group A CHN
1 Часови 45 мин.
50TELANGANA STATE OPEN RAPID CHESS TOURNMENT - 27TH JAN 2019 Ph: 9110759845. CASH PRIZE RS.30,000/- At Diamond Jubliee High School, Abids, Hyderabad IND
1 Часови 48 мин.